Maitopäivät

 

Maailman maitopäivä

Kesäkuun ensimmäisenä vietetään maailman maitopäivää ympäri maailman.

Maailman maitopäivää on vietetty vuodesta 2001 FAO:n koordinoimana. Päivää vietetään samaan aikaan ympäri maapalloa. Sen tarkoituksena on muistuttaa maidon merkityksestä ravitsemuksessa.

Suomessa maailman maitopäivää vietettiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1936.

Lisätietoja:
https://worldmilkday.org/    
http://www.fao.org/economic/est/est-commodities/dairy/school-milk/15th-world-milk-day/en/


Kansainvälinen koulumaitopäivä

Kansainvälistä koulumaitopäivää vietetään syyskuun viimeisenä keskiviikkona ympäri maailman. Päivää on juhlistettu jo vuodesta 2000.

Kansainvälisen koulumaitopäivän viettoa maailmalla koordinoi FAO. Päivää on perinteisesti vietetty yli 30 maassa ympäri maailman. Päivän vieton tarkoituksena on kiinnittää huomiota koulumaidon merkitykseen oppilaiden ravitsemuksessa. FAO:n sivuilla on kooste edellisten vuosien koulumaitopäivien vietosta

Kansainvälinen koulumaitopäivä kertoo maidon merkityksestä. Lasillinen koulumaitoa on monelle lapselle tärkeä ravintoaineiden lähde ympäri maailman. Kaikille maitoa ei ole tarjolla. Kansainvälinen koulumaitopäivä on tästä poikkeus: silloin monessa maassa oppilaille tarjotaan maitoannos maustamattomana tai maustettuna. 

Suomessa koulumaitopäivä on joka koulupäivä. EU on tukenut koulumaidon tarjoamista jo vuodesta 1995 lähtien. Tuen tarkoituksena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja terveellisten elämäntapojen sekä terveys- ja ruokakasvatuksen edistäminen. 

Lisätietoja
http://www.fao.org/economic/est/est-commodities/dairy/school-milk/16th-world-school-milk-day-wsmd/en/