World Milk Day

Maitoa juhlitaan maailmalla 1.6.2019

Ugandassa kesäkuu on maidon ja maitovalmisteiden kuukausi. 19.6. Lounais-Ugandassa järjestetään tapahtuma teemalla "Maidon laadun parantaminen turvallisuuden ja kannattavuuden lisäämiseksi". Tapahtumaan odotetaan 3000 osallistujaa. Uganda on noussut Afrikan toiseksi suurimmaksi maidon viejämaaksi.

Vietnamissa maan suurin meijeriyritys Vinamilk järjestää tapahtuman 1.6., jolloin on myös kansainvälinen lastenpäivä. Tapahtumassa laset ja perheet pääsevät mm. kokeilemaan lypsämistä. Tapahtumassa on paljon erilaisia aktiviteetteja ja esityksiä.

Intiassa järjsetetään useita tapahtumia mm. vierailuja maitotiloille. Tapahtumissa parannetaan kuluttajien tietoisuutta maidon merkityksestä ravitsemuksessa ja ohjataan turvalliseen ja hygieniseen maidon käyttöön. Päätapahtumassa Izatnagarissa Intian eläinlääketieteen tutkimuskeskuksessa osallistujille tarjotaan kuumaa maitoa, pidetään julistekipailu lapsille ja kerrotaan maidon kulutuksen tärkeydestä. Intiassa maitoa juodaan perinteisesti kuumana.

Chilessä on esillä valokuvanäyttely paikallisista maitotilallisista, hedän perheistään ja työntekijöistään.

Global Dairy Platformin sivuille on rekisteröity ennen maailman maitopäivää 212 tapahtumaa. Päivästä viestitään sosiaalisessa mediassa #WorldMilkDay ja #EnjoyDairy Lue lisää