30.11.2015

Tarvitseeko aikuinen nainen maitoa tai maitovalmisteita?

Entä liittyykö D-vitamiini lihavuuteen? Lisääkö liikunta proteiinin tarvetta?

19.11.2015

Maitovalmisteiden kalsium voi vähentää aivohalvausriskiä

Runsas kalsiumin saanti on yhteydessä vähäisempään aivohalvauksen riskiin, selvisi tuoreesta usean tutkimuksen yhteenvedosta.

13.11.2015

Maitovalmisteista saa D-vitamiinia

On se aika vuodesta, jolloin on hyvä kiinnittää huomiota D-vitamiinin saantiin. Nyt D-vitamiinia ei saa enää auringonvalosta, joten ruuan merkitys D-vitamiinin lähteenä kasvaa.

30.10.2015

Ruokahyllykkö ohjaa kohti tasapainoista syömistä

Kohti tasapainoista syömistä! on uusi juliste ruokapyramidista.

20.10.2015

Maitovalmisteista saa kalsiumia ja proteiinia luustolle

Maito ja maitovalmisteet ovat optimaalisia kalsiumin ja monen muun ravintoaineen lähteitä, joilla on tärkeä merkitys luuston terveydelle, kirjoittaa professori Rizzoli arvostetussa the American Journal of Clinical Nutrition -julkaisussa.

08.10.2015

Proteiinitäydennetyt jogurtti ja leipä parantavat ikääntyneiden proteiinin saantia

Tavanomaisen juotavan jogurtin ja leivän korvaaminen vastaavilla tuotteilla, joihin oli lisätty proteiinia, lisäsi ikääntyneiden proteiinin saantia merkitsevästi sairaalasta kotiutuneilla ikääntyneillä tuoreessa hollantilaistutkimuksessa. Lisäksi proteiinin saannin jakautuminen päivän mittaan parani.

30.09.2015

Ravitsemuskatsaus-lehti on julkaistu

– Kansainvälistä koulumaitopäivää vietetään tänään

28.09.2015

Huomenna juhlistetaan koulumaitoa kansainvälisesti!

Keskiviikkona 30.9. vietetään jälleen kansainvälistä koulumaitopäivää ympäri maailman. Tuota joka syyskuun viimeinen keskiviikko juhlistettavaa päivää on vietetty jo 15. vuonna ja nyt siis 16. kertaa.

22.09.2015

Tarjoa lapselle maitoa sokerijuoman sijaan

Maito on hyvä juoma lapsille, toteaa tuore tutkimus. Sen sijaan sokeristen juomien kulutus lisää painoa kasvavilla lapsilla enemmän kuin kasvun kannalta on tarpeen

09.09.2015

Pidetään naiset lujina - uutta aineistoa ravitsemusneuvontaan

Aamu-, väli- ja iltapalan syöminen kannattaa! Ruokakolmio ohjastaa monipuolisuuteen ja lautasmalli kannustaa hyviin valintoihin aterialla. Näistä kertovat Naiset ja maito -hankkeen uunituoreet juliste ja esite.