Maito tulee lehmästä

13.03.2015

Kaupunkilaislapset eivät välttämättä tiedä, että maito lypsetään lehmästä. Kaikki eivät ehkä ole nähneet lehmää koskaan. Lehmä onkin kaupungissa sangen harvinainen näky. Sen sijaan maaseudulla lehmiä näkee laitumilla joidenkin pienten teiden varsilla. 

Suomessa juotu maito on valtaosin lehmästä lypsettyä maitoa. Pienten lasten kanssa lehmään ja maidon maailmaan pääsee tutustumaan Mistä maito tulee -kirjasen ja yhdeksänminuuttisen Maidon tie maitotilalta päiväkotiin -ohjelman avulla.

Mistä maito tulee -kirjanen on juuri nyt ajankohtainen, sillä se sisältää paitsi tarinan lehmästä, myös askarteluohjeita maitotölkeistä. Kevääseen sopivia ohjeita ovat pääsiäisruohon kasvatukseen pupurasia ja kasvien kasvatusastiat kirjasen viimeisellä sivulla.

Maidon tie maitotilalta päiväkotiin -ohjelmassa päiväkotilapset muuttuvat hauskasti maitoketjussa tarvittaviksi aikuisiksi, mm. maatilan emännäksi ja isännäksi, maitoauton kuljettajaksi, meijerin ja kaupan työntekijöiksi. He kertovat, mitä maidolle tapahtuu kussakin vaiheessa. 

Kirjasta voi selata ja ohjelman katsoa Maito ja Terveys ry:n nettisivuilta:
Mistä maito tulee -kirjanen 
Maidon tie maitotilalta päiväkotiin -ohjelma

Lisätietoja:
Maito ja Terveys ry, ravitsemusasiantuntija Katariina Lallukka, puh. 0400 566 202 tai katariina.lallukka(at)maitojaterveys.fi