Kansainvälinen koulumaitopäivä 26.9. kertoo maidon merkityksestä

11.09.2018

Lasillinen koulumaitoa on monelle lapselle tärkeä ravintoaineiden lähde ympäri maailman. Kaikille maitoa ei ole tarjolla. Kansainvälinen koulumaitopäivä on tästä poikkeus: silloin monessa maassa oppilaille tarjotaan maitoannos maustamattomana tai maustettuna. Päivää vietetään syyskuun viimeisenä keskiviikkona 26.9.2018 ympäri maailman.

Meillä Suomessa koulumaitopäivä on joka koulupäivä. Koululounaaseen kuuluu lasillinen rasvatonta, D-vitaminoitua maitoa tai piimää jokaiselle koululaiselle. Koululounas on Suomessa etu, mikä auttaa oppilaita pysymään virkeinä koko koulupäivän.

Julisteita kouluravintolaa koristamaan

Maito ja Terveys ry lähetti alakouluille julisteita Kansainvälisen koulumaitopäivän kunniaksi. Monen koulun kouluravintolan seinällä hauskat, värikkäät eläinjulisteet muistuttavat koululounaasta ja maidosta. Yhdistys kannustaa kouluja päivän viettoon myös tarjoamalla maitoa hieman juhlavammin. Esimerkiksi kaakao, smoothie tai maito ja pulla pukevat arkisen maidon juhlapukuun.

Kansainvälistä koulumaitopäivää vietetään tänä vuonna 19. kertaa. Päivä on FAO:n lanseeraama ja koordinoima. Päivän tarkoitus on kertoa koulumaidon merkityksestä lasten ravitsemuksessa. Syyskuun viimeinen keskiviikko on valittu siksi, että se on koulupäivä useimmissa maissa.

Lisätietoja:

Maito ja Terveys ry, ravitsemusasiantuntija ja viestintäpäällikkö Katariina Lallukka, puh. 0400 566 202 tai katariina.lallukka(at)maitojaterveys.fi

Linkki FAOn koulumaitosivuille