Koululuokkien videokisan voittajat on valittu

13.12.2019

Maito ja Terveys ry:n järjestämän koululaisten videokisan alakoulusarjan voitti Haapa-Kimolan koulun 5-6 luokka Iitistä. Yläkoulusarjan voittajaksi raati valitsi Tainionmäen koulun 7. luokan videon Kivijärveltä. Raati koostui yhdistyksen yhteistyötahojen ja nuorison edustajista. Palkintona on luokkaretkirahaa.

- Tainionmäen koulun videon toteutuksessa oli hieno draamankaari ja päähenkilön kasvuntarina maitoa juomattomasta, heikosta nuoresta kohti voimaantunutta urheilijatyttöä. Tarina kytkeytyi hienosti aiheeseen – koulumaitoon ja liikuntaan, arvioi raatilainen Virpi Kulomaa Viestintävalkeasta.

- Haapa-Kimolan koulun videolla oli selkeä sanoma runonmuodossa, hienot cheerleaderit ja monipuolista liikuntaa salissa.

Hyvinä kakkosina palkitaan Tuppuralan koulun 5B luokan Cheerleading-video Mikkelistä ja Jyväskylän Palokan yhtenäiskoulun 8. luokan video. Alakoulujen sarjassa kolmas sija jaettiin Ranualaisen Kuhan koulun 5-6 luokan ja Keuruulaisen Pihlajaveden koulun 0-4 luokan kesken.

Kilpailuun osallistui 15 videota, joista 13 oli alakoulujen sarjaa. Voittajien valinta oli vaikeaa, koska kaikki videot hienoja, monipuolisia ja omaperäisiä.

Maito ja Terveys ry järjesti Kansainvälisen koulumaitopäivän kunniaksi koululuokille videokilpailun, jonka teemana on maito ja liikunta. Kisa avattiin Kansainvälisenä koulumaitopäivänä 25.9. ja se päättyi marraskuun lopussa.

Voittajavideot:

Tainionmäen koulun 7. luokan video https://www.youtube.com/watch?v=NKEtlUvXOxM
Haapa-Kimolan koulun 5-6 luokan video https://www.youtube.com/watch?v=ov_OFrqYWPU

Kaikki videot ovat nähtävillä Maito ja Terveys ry:n nettisivuilla https://www.maitojaterveys.fi

Lisätietoja:

ravitsemusasiantuntija ja viestintäpäällikkö Katariina Lallukka, puh. 0400 566 202 tai katariina.lallukka(at)maitojaterveys.fi

 

MAITO JA TERVEYS RY on maidon ja maitovalmisteiden tutkitun ravitsemustiedon kokoaja, viestijä ja toimija, alan asiantuntijaorganisaatio. Se perustettiin vuonna 1958. Maito ja Terveys perustaa sanomansa valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksiin, ja se on tuotemerkkeihin nähden puolueeton.