Maidossa on aihetta juhlaan!

27.05.2019

Maitoaamu on tiistaina 28.5.2019

Koko maailma juhlii maitoa touko-kesäkuussa. FAO:n koordinoima Maailman maitopäivä on virallisesti 1.6., mutta monessa maassa päivää juhlitaan jo etukäteen tai myöhemmin. USA:ssa päivän vietto on laajennettu kansalliseksi maitokuukaudeksi.

Maito ja Terveys ry järjestää maailman maitopäivän kunniaksi Maitoaamun tiistaina 28.5. ravintola Töölönrannassa. Kutsutilaisuus alkaa aamupalalla kello 8.30. Tilaisuudessa puhuvat ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi MTK:sta, tutkija Merja Saarinen Lukesta ja Maito ja Terveys ry:n uusi maidon ja ravitsemuksen asiantuntija Tiina Sirkjärvi. Yhdistyksen puheenjohtaja Seppo Rehunen avaa tilaisuuden.

Maidon ravintosisältö on monipuolinen

FAO organisoi maailman maitopäivän vieton ensimmäisen kerran vuonna 2001 korostaakseen maidon tärkeää asemaa maailmanlaajuisena elintarvikkeena. Maidon monipuolinen ravintosisältö tekee maidosta ja maitovalmisteista ravitsemuksellisesti vastuullisen elintarvikkeen. Maidolla ja muilla maitovalmisteilla (juusto, jogurtti, piimä, viili…) on tärkeä merkitys mm. kalsiumin, riboflaviinin (B2-vitamiini), jodin ja nykyisin myös D-vitamiinin lähteenä suomalaisten ravitsemuksessa.

Suomalaisen maidontuotannon vastuullisuuden eteen tehdään koko ajan töitä niin maatiloilla, teollisuudessa kuin tutkimuksessakin. Nurmituotanto sopii hyvin myös niille pelloillemme, joilla muiden viljelykasvien viljely ei onnistuisi. Meillä on myös runsaasti tuotannon tarvitsemaa vettä. Maidontuotannolla saamme jatkojalostettua nurmen ihmiselle sopivaksi ravinnoksi.

#maitoaamu #maitojaterveys #WorldMilkDay

Lisätietoja:

ravitsemusasiantuntija ja viestintäpäällikkö Katariina Lallukka, puh. 0400 566 202 tai katariina.lallukka(at)maitojaterveys.fi